Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
5.0MB

TouchDevelop - program i igra u službi učenja

Predstaviti ću vam program TouchDevelop. TouchDevelop je alat za programiranje mobilnih uređaja. Koristim ga u nastavi informatike za pisanje koda u osnovnoj školi. Primjenom TouchDevelopa sam učenike motivirala za učenje prvih koraka programiranja. Cilj radionice je da polaznici upoznaju i nauče koristiti TouchDevelop kao konstruktivnu metodu rada i novi oblik primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju i nastavi informatike. Polaznici će se moći logirati, pregledavati materijale, riješiti osnovne primjere zadataka (napisati prvi program, crtež, kolaž, urediti igru...)

Za početak i uspješno sudjelovanje je potrebna registracija sudionika na web stranici. Sudionici trebaju posjedovati jedan od navedenih racuna: Microsoft, Office 365, Facebook, Google, Yahoo, GitHub. Da bi program pravilno funkcionirao trebamo noviji web preglednik (ne radi u androidnem pregledniku). Program se izvodi na serveru, a u pregledniku se prikaže rezultat. Za programiranje ne trebamo miš ili tipkovnicu. Program također može biti sastavljen na telefonu ili tabletu. To je program koji varira izmedju vizualnog i klasičnog programskog alata. Korisnik vidi kod programa koji sastavlja. Pogreške sintakse se javljaju rjeđe s obzirom na to da program sastavljamo s tipkanjem ili klikanjem. TouchDevelop je idealan za početno učenje programiranja u nastavi jer ispunjava sljedeće ciljeve: namjenjen je učenju programiranja stvaranjem i suradnjom, učenici brzo i uspješno naprave aplikaciju na mobilnom uređaju ili računalu, za rad trebaju samo internetni dostup i korisnički račun, praktičan je za izradu računalnih igara, animacije ili interaktivne priče, rezultate svojih radova učenici mogu pokazati na internetu ili podijeliti sa drugima, na web stranici se nalaze materijali i vodiči koji mogu koristiti korisnicima.

Miroslava Minić
Osnovna škola Dobje, Slovenija

Miroslava Minić rodjena je 8. 3. 1977. u Zenici (Bosna i Hercegovina) gdje završava osnovnu školu. Već od malih nogu piše račune po bilježnicama i marginama knjiga i jasno joj je da od matematčnih zapisa u životu neće moći pobjeći. Marljiva, odgovorna i ambiciozna univ. diplomirana profesorica matematike je na OŠ Dobje u Sloveniji zaposlena od 2007 godine, gdje vodi nastavu matematike i informatike.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC