Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
12.0MB

Infografika-vizualno prenošenje informacija

Predavači će sudionike radionice informirati o organiziranju nastave na tabletima, prednostima takve nastave i problemima s kojima se nastavnici i učenici susreću. Predavači će sudionike radionice ukratko upoznati s raznovrsnim mogućnostima aplikacije Piktochart kao što su: prezentacije, infografike, letci, posteri i izvještaji. Piktochart je jedan od online alata pomoću kojeg je jednostavno i zabavno izrađivati vizualni prikaz podataka - infografiku. Kako su ljudi većinom vizualna bića te je trajanje ljudske (učeničke) koncentracije sve kraće, infografikama se korisnicima/učenicima složenije informacije prenose na brz, jasan i jednostavan način. Prednosti izrade infografike u alatu Piktochart su: razvijanje kreativnosti, lakše i jednostavnije prikazivanje sadržaja pomoću vizualizacije informacija, jednostavno objavljivanje i dijeljenje infografika. Predavači će proći sa sudionicima radionice kroz osnovne korake izrade infografike od prikupljanja podataka, osmišljavanja teksta i izgleda infografike do konačnog dizajna. Sudionici će u parovima odabrati određenu ponuđenu temu iz nastavnog predmeta povijest (nastavni predmet povijest obiluje mnoštvom informacija koje se infografikom mogu učenicima učiniti zanimljivije i lakše razumljive). Svaki par će izraditi infografiku na odabranu temu te će na kraju radionice sudionici prikazati svoje uratke u prezentacijskom prikazu koji Piktochart nudi. Infografike je moguće koristiti u svim nastavnim predmetima od strane učitelja ili učenika. Učitelj pomoću infografika na zanimljiv, vizualno jednostavan i privlačan način može učenicima lakše objasniti određene sadržaje dok učenici mogu infografike koristiti u predmetnim projektima, ponavljanju sadržaja, kreativnom izražavanju. Velika je prednost aplikacije što se osim na tabletima može koristiti i na drugim uređajima. Osim toga nudi slobodu u izražavanju kreativnosti korisnika.

Ivica Radošević
OŠ dr. Jure Turića, Hrvatska

Rođen je 16.1.1980. u Gospiću. Diplomirao na Sveučilištu u Rijeci, Visoka učiteljska škola u Gospiću. Od 2009. ravnatelj OŠ dr. Jure Turića. Redovito se educira i sudjeluje u različitim edukacijskim seminarima.

Paula Perković
OŠ dr. Jure Turića, Hrvatska

Rođena je 31.05.1980. u Rijeci. Završila Sveučilište u Rijeci, Visoka učiteljska škola u Gospiću. Od 2003. predaje engleski jezik u OŠ dr. Jure Turića. Prije dvije godine promovirana u učitelja mentora. Oduševljena tehnologijom i njenom primjenom u nastavi. Rado sudjelujeluje u edukacijama vezanim za tu tematiku bilo kao edukator ili polaznik.

Željka Šikić
OŠ dr. Jure Turića, Hrvatska

Rođena 5.9.1976. u Gospiću. Diplomirala na FF Rijeka, Odsjek u Gospiću, smjer Razredna nastava. Od 2004. godine predaje izbornu nastavu informatike u OŠ dr. Jure Turića. Voli svoj posao i rado koristi nove tehnologije u nastavi. Sudjeluje u edukacijama kao edukator ili polaznik.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC