Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.3MB

UR3 kolaborativni robot

Za radionicu smo projektirali i izradili vlastiti elektromagnetski alat (tool), i željezna tijela koja ćemo elektromagnetom kupiti i prenositi na drugo mjesto (pick and place), te ih nakon toga vratiti u identičnu poziciju i orijentaciju. Razlog je ponovljivost, koja je ključan element u radu robotskih sustava. Polaznici radionice će, na NAŠEM kolaborativnom industrijskom robotu UR3 s 6 stupnjeva slobode gibanja, biti u praktičnom smislu osposobljeni za slijedeće operacije:

1. Izradu i spremanje novog, te ponovno otvaranje istog, programa 2. Pamćenje pozicija (WayPoints) 3. Korištenje privjeska za interaktivni rad (PolyScope grafičko programsko sučelje) 4. Korištenje korisničkih skriptnih funkcija (Uključi_EM, Isključi_EM) 5. Razlikovanje tipova kretanja (Joint, Liner, …) 6. Korištenje programskog stabla za pregled toka i logike naredbi 7. Manipulaciju s postavkama izvršenja (Dashboard) (pokreni, zaustavi, korak po korak)

Predviđeno je da svaki polaznik kroz interaktivni rad prođe cijeli ciklus od 1. do 7. točke. Ukoliko napravi program koji se može repetitivno izvoditi bez promjene početnih pozicija i orijentacija tada možemo reći da je polaznik uspješno došao do cilja.

Zlatko Ruščić
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Hrvatska

On je Zlatko Ruščić. Rođen je 7.12.1962 godine u Vrbanji, gdje je završio osnovnu školu. Nakon toga je u Zagrebu završio srednju politehničku školu Rade Končar. Obrazovanje je nastavio na tadašnjem elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, gdje je diplomirao na smjeru radiokomunikacije i profesionalna elektronika. Po završetku fakulteta počeo je raditi u informatičkoj djelatnosti kao sistem inženjer i mrežni specijalist. Radio je u tvornici kombajna Đuro Đaković u Županji, te u Županjskoj i Vinkovačkoj banci. U tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci počeo je raditi 2004 godine, gdje se i sada nalazi. Osim stručnih predmeta u okviru škole vodi i dio centra novih tehnologija u dijelu robotike, te drugih poslova vezanih za programiranje i informatičke tehnologije. Prošle godine je od strane županije imenovan e-tehničarem za našu školu i aktivno je uključen u cjelokupni proces vezan za e-škole.

Mirko Ožvat
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Hrvatska

On je Mirko Ožvat. Rođen je 17.11.1983. godine u Brčkom, osnovnu školu je završio u Soljanima. Nakon toga je u Županji završio Tehničku školu smjer strojarski tehničar. Visoku stručnu spremu je stekao na strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, gdje je diplomirao na smjeru proizvodno strojarstvo. Po završetku školovanja počeo je raditi u osnovnoj školi na radnom mjestu nastavnika matematike. Tokom rada položio je pedagošku skupinu predmeta te je prešao u Tehničku školu u Županji, gdje je radio kao nastavnik stručnih predmeta podržanih računalnim programom CATIA i AUTO-CAD. U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci počeo je raditi 2013 godine. Osim stručnih predmeta vezanih uz nastavu, intenzivno se bavi konstruiranjem u računalnom programu CATIA.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC