Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Puni tekst rada
View File
pdf
46KB
Prezentacija
View File
pptx
1.0MB

Moje putovanje iz snova

Sat je namijenjem usustavljivanju nastavnih sadržaja iz matematike i geografije na kraju školske godine u 7. razredu osnovne škole. Učenici se podijele u skupine te svaka skupina u skladu sa svojim interesima na Google karti izrađuje plan putovanja iz snova birajući do pet gradova u Europi uključujući i polazno odredište u Hrvatskoj. Koristeći alate za tablične proračune (Excel) skupine izrađuju troškovnik putovanja odabranim prijevoznim sredstvom. Troškovnik se izrađuje u dvije inačice; s postotnim popustom za gotovinsko plaćanje i plaćanjem na rate s uključenom kamatom. Podatke o cijenama pojedinih stavki pronalaze na mrežnim stranicama prijevozničkih i turističkih kompanija. Pretražujuči mrežne stranice učenici pronalaze i podatke vezane uz znamenitosti, gospodarstvo, stanovništvo, klimu i sl. te ih analiziraju i grafički prikazuju. Za analizu i prikaz tih podataka isto tako koriste neki od digitalnih alata (Excel, Piktochart). Moguće je još napraviti izračune i grafičke prikaze za različite podatke kao što su ukupna udaljenost, potrošnja goriva za putovanje automobilom i sl. Svi planovi putovanja na kraju se objedinjuju na zajedničkoj oglasnoj ploči Padlet kao ponuda zamišljene turističke agencije. U zajedničkoj raspravi analiziraju se radovi pojedinih skupina s osvrtom na točnost, povoljnost, atraktivnost i sl. plana putovanja.

Mirela Babić
OŠ Vežica, Hrvatska

Radi kao učiteljica matematike i fizike u OŠ Vežica. Od samog početka rada u školi sudjeluje u organizaciji natjecanja iz matematike i fizike na razini škole, njeni učenici redovito se plasiraju na više razine natjecanja , a 2013./14. učenica Maria Krajči čija je bila mentorica, postala je državna prvakinja iz fizike. Na lokalnoj razini redovito sudjeluje sa svojim učenicima na manifestacijama Dan znanosti i Festival znanosti. 2009.godine bila je voditelj školskog projekta „Znanstvenici iz košnice“. Od 2014. godine organizator je Večeri matematike u školi. 2014. godine sudjelovala je kao pre-davač na međunarodnom skupu ICT tehnologije s temom „iPad u nastavi matematike i fizike“. Stručna znanja stjecala je i u inozemstvu gdje se posebno ističe sudjelovanje na BETT-u u Londonu. Tijekom akademske godine 2011./12. i 2013./14. i 2015./2016. mentorica je studentima Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Davor Kolarić
OŠ Vežica, Hrvatska

Diplomirao na Geografskom odsjeku PMF-a Sveučilišta u Zagrebu. Od 2006. godine radi kao profesor geografije u OŠ Vežica, Rijeka. U svom poslu poučavanju pristupa na način da ono bude što učinkovitije i lakše kako učenicima tako i kolegama. Kao član projektnog tima zadužen je za uvođenje IKT-a u nastavni proces te njegovo prezentiranje javnosti, roditeljima, studentima te kolegama nastavnicima. Iskustva u korištenju IKT-a u nastavi, sudjelovanje na brojnim međunarodnim konferencijama i projektima, pridonjela su njegovom razvoju u uspješnog učitelja. Svoja iskustva te iskustva kolega iz tima i škole prezentirao je na najvažnijim međunarodnim skupovima u Hrvatskoj kao i u inozemstvu: Int. Convention in Information and Communication Technology Electronics and Microelectronics 2013 i 2014, HUPE 2013 i 2014, CARNET Users Conference 2012, 2013 i 2014, BETT 2015 te 13th ICIE conference: Excellence & Innovation in Basic-Higher Education & Psychology; Creativity – Innovation – Latest Development in Research & Practices.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC