Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.2MB

Spamtrap i DNSBL

Mogu biti opasne ili samo dosadne, no u svakom slučaju su nepoželjne. Spam poruke i metode za njihovo suzbijanje su tema s dugom povijesti u informacijskoj tehnologiji i računalnoj znanosti. Spamtrap je rješenje koje pomoću automatizirane detekcije spam kampanja dolazi do računala (botova) specijalno namijenjenih za slanje spamova, te na ovaj način ima potencijal za proaktivno djelovanje suzbijanjem spamova na izvoru. Također daje ulazne podatke za DNS blacklistu te predstavlja reaktivnu mjeru na odredištu.

Filip Vlašić
CARNet

Filip Vlašić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2009. Od 2010. je zaposlen u Nacionalnom CERT-u kao inženjer za računalnu sigurnost. Bavi se razvojem sustava za detekciju napada na internetu, računalnom forenzikom i dizanjem svijesti o području informacijske sigurnosti.

Marko Marić
CARNet

Marko Marić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2012. Od 2013. je zaposlen u Nacionalnom CERT-u kao inženjer za računalnu sigurnost. Bavi se razvojem sustava za detekciju napada na internetu, analizom malvera i računalnom forenzikom.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC