Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.8MB

Scientix: Treba li nam STEM strategija?

Gotovo četvrtina hrvatskih učenika ne posjeduje osnovna prirodoslovna znanja i vještine potrebne za svakodnevan život (njih 24,7%), dok osnovna matematička znanja i vještine ne posjeduje čak gotovo trećina hrvatskih učenika (32%)! (PISA, 2015).

Ovi razočaravajući rezultati smještaju Hrvatsku na ispodprosječno 37. mjesto u prirodoslovnoj, odnosno 41. u matematičkoj pismenosti u odnosu na ostatak svijeta i Europu.

Europska unija prepoznaje STEM područje kao ključno područje budućnosti. Jesmo li spremni slijediti trendove i odgovoriti na izazove budućnosti promišljanjem i donošenjem kvalitetne nacionalne STEM strategije, jedno je od pitanja kojim će se baviti fokus grupa. Fokus grupa biti će zatvorenog tipa, dok će dokument sa zaključcima i daljnjim koracima biti dostupan široj javnosti.

Tina Marković
CARNet, Hrvatska

Tina Marković je ekspert za EU projekte u CARNetovom Uredu za administraciju i vođenje EU projekata. Ima nekoliko godina iskustva rada na europskim projektima u području obrazovanja s fokusom na uvođenje novih tehnologija u obrazovni proces te popularizaciju STEM predmeta kod nastavnika i učenika. Zadnjih godinu dana vodi projekt Scientix kojem je cilj popularizacija prirodoslovnih predmeta kod nastavnika osnovnih i srednjih škola te stvaranje zajednice praktičara svih STEM nastavnika u zemljama članicama EU. Tina je uključena i u projekt e-Škole i to u dio projekta koji se bavi održivosti rezultata u projektu te opremanje Regionalnih obrazovnih centara (ROC)u pet škola uključenih u pilot projekt. Članica je i programskog odbora Znanstvenog piknika u kojem CARNet sudjeluje od 2015. godine kao jedan od organizatora.

Andrea Pandurović Ugrin
CARNet, Hrvatska

Andrea Pandurović Ugrin je Specijalist u CARNetovom uredu za administraciju i vođenje EU projekata. Ima bogato iskustvo u radu s korisnicima, grupama te vođenju i osmišljavanju edukacija kao i facilitaciji. U CARNetu je uključena u provedbu e-Škole projekta kroz aktivnosti praćenja i izvještavanja o nastalim troškovima i aktivnostima provedbe projekta. Nova je članica tima koji radi na Scientix projektu te se detaljnije upoznaje s temama popularizacije znanosti i STEM područja.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC