Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
521KB

Objava sadržaja i suradnja putem Edutorija

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja, nastalih prvenstveno od strane nastavnika i učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, ali i od stručnjaka s ostalih obrazovnih ustanova. Osim tih sadržaja, Edutorij će sadržavati i obrazovne materijale nastale na drugim CARNetovim sustavima i platformama kao i one nastale u okviru djelatnosti izdavačkih kuća.

Zbog lakšeg i jednostavnijeg pretraživanja, svi materijali pohranjeni u Edutoriju opisani su metapodacima baziranim na Learning Object Metadata standardu kojeg je razvila organizacija Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE Standards Association).

Teme radionice su: - unos sadržaja u Edutorij - unos datoteka i metapodataka - pretraživanje Edutorija i preuzimanje sadržaja - kreiranje svojij kolekcija i uključivanje u druge kolekcije - komunikacija i suradnja putem zajednica

Jurica Vratarić
CARNet

Jurica Vratarić radi u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNet na mjestu voditelja Centra potpore u Odjelu podrške korisnicima. Uz formalno obrazovanje (Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer profesor fizike), profesionalno se usavršavao na tečajevima i stručnim programima usavršavanja iz područja programiranja poslovnih aplikacija, vođenja projekata, podrške korisnicima, komunikacijskih vještina, upravljanja uslugama IT-a (ITIL), organizacije i upravljanja procesom razvoja proizvoda (Agile, SCRUM).

Od većih projekata koje je vodio ili bio član tima izdvajaju se: uspostava Kontakt centra u CARNetu (član tima, koordinacija), organizacija podrške korisnicima za CARNetove usluge i servise, organizacija podrške korisnicima za Državnu maturu i Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta, razvoj sustava e-Matica (vođenje i koordinacija timova), razvoj sustava e-Dnevnik (vođenje i koordinacija timova), uspostava i vođenje Centara potpore za sustav e-Matica, uspostava i vođenje Centara potpore za Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole. U projektu e-Škole voditelj je rezultata "Unaprijeđeni, transparentni i povezani poslovni i nastavni procesi škola" i zadužen je za razvoj aplikacija i informacijskih sustava.

Renata Šimunko
CARNet

...

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC