Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
4.7MB

Arduino i micro:bit u nastavi informatike

Na početku radionice upoznati će Arduino i micro:bit platformu i način programiranja mikrokontrolera pomoću programskog okruženja. Rješavati će jednostavni zadatak te spajati sklopove na eksperimentalnoj pločici. Zatim će se upoznati s postupkom prebacivanja napisanog programa u vanjski mikrokontroler pomoću Arduino UNO pločice odnosno micor:bita. Polaznici će raditi sa tipkalima I različitim različitim elektorničkim komponentama koje im se nalaze u kutiji za tehničku kulturu u osmom razredu. Odraditi će isti zadatak na Arduino, a zatim na micro:bit platform (ovisno o tome koju platofrmu u školi imaju).

Maja Mačinko Kovač
Školska knjiga d.d., OŠ Eugena Kvaternika Velika Gorica, Hrvatska

Maja Mačinko Kovač je profesor fizike i politehnike, učitelj mentor u OŠ Eugena Kvaternika, u Velikoj Gorici. Voditelj izvannastavnih aktivnosti iz robotike, automatike i informatike. Nositelj teme i autor zadataka iz automatike na državnom natjecanju Mladih tehničara. Predavač na ljetnim i proljetnim školama tehničkih aktivnosti u Kraljevici. Urednik za tehničku kulturu u Školskoj knjizi.

Petar Dobrić
OŠ Julija Klovića, Zagreb, Hrvatska

Petar Dobrić je učitelj tehničke kulture i informatike, savjetnik, u OŠ Julija kLovića u Zagrebu, mentor tehničke kulture. Voditelj izvannastavnih aktivnosti robotike i automatike. Redoviti predavač na proljetnim i ljetnim školama tehničkih aktivnosti u Kraljevici. Član državnog povjerenstva iz robotskog spašavanja žrtve na državnim natjecanjima. Učenici mu redovito osvajaju visoka mjesta na svim robotičkim natjecanjima. Član ocjenjivačkog povjerenstva na RokupCup Junior Open natjecanjima.

Janko Radigović
Školska knjiga d.d., Hrvatska

Janko Radigović je zaposlen u Školskoj knjizi od 2014. godine kao stručni urednik za izdanja iz informatike. Radio je kao profesor računalstva i informatike u srednjoj i osnovnoj školi. Diplomirao je na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu inženjerski smjer informatike i položio pedagošku grupu predmeta na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC