Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »

Kako primijeniti poduzetničko razmišljanje u obrazovanju

Kroz radionicu će se polaznicima prikazati koji su važni elementi koje budući poduzetnici i zaposlenici trebaju posjedovati kako bi bili uspješni na tržištu rada, te kako kroz obrazovanje postaviti dobre temelje koje će učenike kasnije voditi kroz život. Ključni elementi u budućem radu su svakako timski rad, komunikacija i kritičko razmišljanje i na taj dio se stavlja naglasak u ovoj radionici, kao i promoviranje novih ideja te prikaz kako se određuje vrijednost proizvoda ili usluge koja se stavlja na tržište. Takav način rada i učenja potiče učenike na suradnju i aktivnost i omogućava nastavniku veću kreativnost u radu. Radionica će sadržavati čitav niz praktičnih primjera vježbi – npr. komunikacijska vježba rada u timu i pokretanje učeničkog StartUp-a kroz kreiranje modela poslovanja upotrebom popularnog alata Business Model Canvas, a koji se koristi na popularnim svjetskim događajima pod imenom StartUp Weekends. Realizacija praktičnog dijela će uključivati korištenje Microsoft Office 365 on-line servisa za timski rad Microsoft Teams, koji omogućuje komunikaciju kratkim porukama, istovremeni rad više osoba na jednom dokumentu, upravljanje verzijama dokumenata, komentiranje dokumenata od strane mentora, praćenje napretka, prezentacija putem PowerPoint / Sway alata, upotreba Microsoft Planner alata za planiranje i praćenje toka rada (projektni rad), korištenje OneNote bilježnice za vođenje zapisnika na sastancima/osmišljavanje, te video konferencija (s osobama na drugim lokacijama).

Tomislav Bronzin
CITUS d.o.o., Hrvatska

Tomislav Bronzin je osnivač tvrtke CITUS specijalizirane za razvoj softverskih rješenja, IT savjetovanje i edukaciju. Uža specijalnost su mu razvoj poslovnih rješenja, sa fokusom na Office365, Business Intelligence, Cloud Computing i Mobile First Solutions. Predaje na nekoliko fakulteta, a na Visokom učilištu Algebra nositelj je kolegija "Uvođenje informacijski sustava u rad", osnivač Udruge Suradnici u učenju, jedan od urednika portala http://www.ucitelji.hr i mentor je studentskim timovima na Microsoft Imagine Cup natjecanju.

Gabrijela Vratarić
CITUS d.o.o., Hrvatska

Gabrijela Vratarić je voditelj prodaje i specijalist za licenciranje u tvrtki CITUS d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom u tehnološkim tvrtkama u segmentu prodaje, komunikacije s partnerima i korisnicima, s naglaskom na primjenu IT-a u uredskom poslovanju i unaprjeđenju poslovnih procesa. Svoje znanje je prenosila kroz niz radionica i edukacija koje je održala kako za članove svojeg tima tako i za korisnike Microsoft rješenja u tvrtkama, školama, fakultetima i na SRCE-u.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC