Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
9.6MB

Suradničko kreiranje sadržaja uz pomoć web 2.0 alata (''Let's be e-citizens'', eTwinning projekt)

Jedna od mogućnosti koju nam pruža digitalna tehnologija je komunikacija i suradnja učenika koji su geografski vrlo udaljeni. U radu ćemo prikazati mogućnosti povezivanja učenika različitih dobnih skupina iz 5 europskih zemalja i suradničkog kreiranja sadržaja u digitalnom okruženju uz pomoć web 2.0 alata: Padlet, Genial.ly, Storyjumper i Colorillo. Suradnja u kreiranju sadržaja ostvarena je tijekom školske godine 2016./2017. radom na eTwinning projektu ''Let's be e-citizens''. Za svrhu projekta odredili smo: osnažiti digitalne kompetencije naših učenika s posebnim naglaskom na sigurnost na internetu te komunikaciju i suradničko kreiranje sadržaja uz uporabu web 2.0 alata, CLIL metode i igrifikaciju u nastavi. U projekt su uključeni polaznici vrtića iz Thessalonikisa u Grčkoj, učenici dvaju prvih razreda iz Madrida u Španjolskoj, učenici 3.razreda iz Osima u Italiji te učenici 3.razreda iz Pirota u Srbiji. Hrvatski sudionici projekta bili su učenici 2.A razreda OŠ Brodarica, učenici od 1. do 4. razreda OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko, PŠ Plešivica te učenici 6.razreda OŠ Pujanki iz Splita. Za suradničko kreiranje sadržaja istražene su dodirne točke nacionalnih i razrednih kurikuluma te odabrani ciljevi i aktivnosti za učenike. Za ostvarivanje planiranih ciljeva odabrali smo niz web 2.0 alata u kojima su prikazane aktivnosti učenika i nastali radovi. Dio radova kreiranih suradnjom sudionika u tim alatima, prikazat ćemo u ovom radu.

Branka Pastuović
Osnovna škola Brodarica, Hrvatska

Učiteljica razredne nastave u OŠ Brodarica Šibenik, u zvanju učitelja savjetnika,dugogodišnja voditeljica ŽSV-a učitelja razredne nastave Šibensko-kninske županije. Zagovornica je suvremenih pristupa u obrazovanju te u svom radu primjenjuje nove tehnologije i izrađuje digitalne sadržaje za učenike. Završila je E-learning akademiju, smjer Course design te se redovito usavršava u području primjene tehnologija u obrazovanju putem različitih radionica, online seminara i tečajeva. Sa svojim učenicima sudjeluje u eTwinning projektima, a njezin eTwinning projekt ''Dani otvorenog uma'' osvojio je Hrvatsku nacionalnu nagradu COMET i proglašen najboljim hrvatskim eTwinning projektom za razrednu nastavu u školskoj godini 2016./2017. U okviru toga projekta izradila je digitalni obrazovni sadržaj koji je osvojio prvo mjesto za najbolji DOS 2017. na CARNet-ovoj platformi Libar. Aktivno je bila uključena u CARNet-ove projekte Škole 2.0, ISE i ODS. Trenutno provodi edukacije učitelja u sklopu CARNet-ovog projekta e-Škole.

Zvjezdana Kurtalj
Osnovna škola Jastrebarsko, Hrvatska

Učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Ljubo Babić Jastrebarsko, PŠ Plešivica. Mentor studentima UF Zagreb u primjeni digitalnih alata u nastavi.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC