Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
7.7MB

Mladi poduzetnik

Mladi poduzetnik - nova izvannastavna aktivnost u našoj školi razvijena kroz Erasmus+ program.

Kako je opće prihvaćeno stajalište da je znanje temelj uspješnoga gospodarstva i prosperiteta svake države, tako obrazovanje predstavlja važno područje zajedničke politike na razini EU-a.

Mi smo se odlučili reformirati našu školu. Uočili smo da je uvelike potreban razvoj financijske pismenosti, inovativnosti i europskog iskustva. Zbog toga smo odlučili organizirati KA2 projekt koji je imao za ciljeve: - razvoj poduzetništva na prvoj obrazovnoj razini, - poboljšanje jezičnih kompetencija učenika i djelatnika, - upotreba ICT-a radi poboljšanja profesionalnih i osobnih kompetencija.

Kako ne bi sve ostalo samo na razini naše male škole naš cilj je bio napraviti nešto što će koristiti svakoj školi u Hrvatskoj. Izradili smo novo kurikularno područje Poduzetništva u osnovnoj školi, s primjenom u izvannastavnoj aktivnosti Mladi poduzetnici, te međupredmetne teme povezane s poduzetništvom u ostalim predmetima osnovne škole.

Osmislili smo, uredili i objavili udžbenik za poduzetništvo za učenike, priručnik za učitelje i online interaktivne nastavne materijale. Udžbenik i priručnik smo izradili uz pomoć alata OneNote, a neke interaktivne materijale u računalnom programu GeoGebra. Sve je to rezultat rada velikog tima naše "male" škole.

Ovdje ćemo predstaviti naš projekt Czech it Out, Be Croative and Finnish Ahead koji smo provodili s našim partnerima: Osnovna škola u Kiiminkiju, Finska i Osnovna škola u Valašské Meziříčí, Republika Češka. Također predstaviti ćemo novu izvannastavnu aktivnost mladi poduzetnik koju smo eksperimentalno provodili tijekom trajanja projekta.

Tomislav Pavlović
OŠ Ludina, Hrvatska

Tomislav Pavlović, učitelj mentor, radi na mjestu učitelja engleskog jezika u OŠ Ludina. Dugogodišnji eTwinning ambasador te koordinator više Erasmus+ projekata.

Damir Belavić
OŠ Ludina, Hrvatska

Damir Belavić, učitelj mentor, radi na mjestu učitelja matematike u OŠ Ludina. Sudionik i tehnička podrška u Erasmus+ projektima u školi. Izradio je digitalne interaktivne materijale za udžbenike iz matematike za osnovnu školu.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC