Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
5.9MB

Ciljevi, dostignuća i načini realizovanja nastave matematike, ICT i povezivanje sa biznisom (kroz kurikulum nacionalnog i Cambridge programa)

Škola u kojoj radim, nacionalni i Cambridge program sprovodi uporedo. Koncept i organizacija nastave podjednako zastupa oba programa. Učenici su pripremljeni za nacionalne i Cambridge ispite. Autorka će prezentovati projekte, ideje i metode kako se ovako visoki zahtevi ostvaruju. Višegodišnjom primenom programa i stečenog iskustva mapiranje kurikuluma oba programa se razvijalo uporedo. Izazov je veliki za nastavnike. Bilo je neophodno razviti strategije i planiranja. U istom smislu zahtev je još veći za učenike, Bilo je neophodno ponuditi im najsavremenije metode učenja. U procesu realizacije programa jedina opcija je bila okretanje ka digitalnim tehnologijama. Uz ostvariravanje bilingvalne nastave po CLIL standardima uspešno smo sproveli i povezivanje matematike i ICT sa biznisom. Pored upotrebe različitih alata u nastavi matematike, ICT i biznisa, prezentacija će se baviti pravilnim povezivanjem nastave, iskustvima i analizama postignutih ciljeva. Khan academy je velika podrška za projekat a dodatno sadrži i kratke lekcije iz oblasti biznisa. Prezentovaće se set lekcija u kojima se računaju kamate i krediti po standardima oba programa. Kroz lekcije je inkorporiran deo biznis kurikuluma koji podržava teoriju o kreditima, kamatama, bankovnim pozajmicama i nacinu otplate. Krajnji proizvod učenika je isprogramiran kalkulator pozajmice u banci i raspodela vraćanja u odnosu na visinu pozajmice, kamate i dužinu perioda vraćanja. Projekat je vrlo primenljiv u stvarnom životu. Učenici kroz programiranje u Excel-u koriste matematičke formule kamatnog racuna, istražuju zavisnosti unetih parametara, prikazuju ih i analiziraju na animiranim grafikonima proizvedenim na WolframAlpha aplikaciji. Prezentacija će biti eventualno dopunjena sličnim konceptom koji sprovodimo o berzi, deonicama i obveznicama.

Aleksandra Labovic
VOS Kreativno pero, Srbija

Rodjena 27-07-1967 u Valjevu. Zavrsila Prirodno matematicki fakultet u Beogradu, smer računarstvo i informatika. 1992 - 1996 Valjevska gimnazija, Valjevo, profesor matematike i računarstva i informatike. 1997 - 2001 Air New Zealand, Auckland, programer i biznis analist za aplikaciju Air Points System 2001 - 2010 RMIT University, Melburn, predavač i istraživač na primenama novih tehnologila u predavanju i učenju matematike na fakultetima. Objavila veliki broj naučnih radova na tu temu. 2011 – sada VOS Kreativno pero, nastavnik matematike i ICT u spojenim kurikulumima, nacionalni i Cambridge

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC