Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Puni tekst rada
View File
pdf
614KB
Prezentacija
View File
pptx
1.2MB

Ekološki prihvatljive kuće (sat prema modelu ATS2020)

U uvodnom dijelu oglednog sata će biti predstavljen model poučavanja ATS2020 i ukratko objašnjenja na čemu se on temelji i koje se vještine razvijaju primjenom istog.

ATS2020 pruža sveobuhvatan model učenja koji učenicima služi za poboljšanje neophodnih kompetencija unutar nastavnih planova i programa (Informacijska pismenost, Komunikacija i suradnja, Kreativnosti i inovativnost, Učiti kako učiti i Digitalna pismenost ), a nudi nove pristupe i inovativne alate i nastavnicima za razvoj i procjenu tih vještina.

Ogledni sat pokriva područja Biologije, Engleskog jezika i Fizike. Obradit će se tema ekološki prihvatljivih kuća koristeći generičke kompetencije s naglaskom na informacijsku pismenost i suradnju. U uvodnom dijelu sudionici će procijeniti svoje dosadašnje znanje i kompetencije kroz listić Moje učenje. Ponudit će im se izbor između dvije kuće i trebat će zaključiti koja je i zašto ekološki prihvatljiva. Kao potporu sudionici će dobiti fotografije i opis dviju kuća na engleskom jeziku (u One Note-u) i potreban vokabular. Uputit će ih se na koje elemente trebaju obratiti pažnju pri odluci koja kuća je ekološki prihvatljiva. Prolazit će kroz zadatke u interaktivnoj bilježnici i na koncu prezentirati svoj odabir. Postignuti rezultati bit će vidljivi u obrascu Moje učenje i popunjenim zadacima u interaktivnoj bilježnici.

Barbara Stepanić
OŠ Brezovica, Hrvatska

Rođena 1984. godine u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu završila u Velikoj Gorici, a studij na PMF-u u Zagrebu- smjer dipl. ing. ekologije i Pedagoško-psihološku izobrazbu na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. U OŠ Brezovica u Zagrebu radi kao profesor prirode i biologije. Sudjeluje u projektima, natjecanjima i mnogim aktivnostima u školi i izvan nje.

Sandra Prpić
OŠ Brezovica, Hrvatska

Rođena 1971. u Kehl-u , Njemačka. Školovala se u Zadru gdje je završila studiji na Filozofskom fakultetu ( Odsjeci za engleski jezik i književnost i njemački jezik i književnost). U Oš “ Brezovica” radi kao učiteljica engleskog jezika od 2001. Sudjeluje u projektima u školi i izvan nje.

Tomislava Jukić
OŠ Retfala, Hrvatska

Tomislava Jukić, rođena 1975. u Osijeku gdje se školovala i završila studij matematike i fizike sa zvanjem profesor matematike i fizike. Radi u OŠ "Retfala", Osijek na radnom mjestu učitelj matematike i fizike s 13 godina radnog staža. Ove godine predložena za napredovanje u zvanje učitelj mentor.Administrator za eDnevnik. Aktivno sudjeluje u projektima unutar škole kao i drugim s ciljem unapređivanja nastave i popularizacije nastave fizike i matematike.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC