Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
8.9MB

Digitalno sa svrhom

Potaknuti pojavom novih generacija učenika i uključivanjem tehnologije u svakodnevni rad s učenicima, posebnu smo pozornost obratili na učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Oblikovanjem i prilagođavanjem alata u sklopu aplikacija Školska e-knjiga i Slovopis olakšali smo poučavanje i učenje za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Cilj nam je na konkretnim primjerima nastavnih jedinica s pomoću digitalnih alata aplikacija Školska e-knjiga i Slovopis pokazati kako se nastavni sadržaj može prilagoditi i približiti takvim učenicima te im na taj način osigurati kvalitetne i korisne materijale s pomoću kojih će im učenje biti olakšano i zanimljivije. Važno je pokazati na koje se načine navedeno može implementirati u rad s učenicima pa će se na to staviti poseban naglasak. Također, uporabom digitalnih alata i sadržaja tijekom nastave u učenika se potiče znatiželja i želja za radom i pozitivno se utječe na održavanje koncentracije i pozornosti.

Željka Vukušić
Školska knjiga, d. d., Hrvatska

Željka Vukušić rođena je 1985. godine u Čakovcu. Završila je Jezičnu gimnaziju u Čakovcu i Filozofski fakultet u Zagrebu te stekla zvanje profesorice hrvatskog jezika i književnosti i povijesti. Predavala je hrvatski jezik u osnovnoj i srednjoj školi. Iskustvo u radu stekla je i radom u muzeju, sudjelovanjem na projektima te radom s učenicima na pripremi za državnu maturu. Također, iskustvo je stekla izradom i uređivanjem udžbeničkih i vanudžbeničkih tiskanih izdanja i digitalnih sadržaja za hrvatski jezik u osnovnoj i srednjoj školi u izdanju Školske knjige. Trenutačno je zaposlena kao urednica za razrednu nastavu u Školskoj knjizi.

Krešimir Serdarušić
Školska knjiga, d. d., Hrvatska

Krešimir Serdarušić, rođen 1969. u Zagrebu, završio je Ekonomski obrazovni centar. Tijekom studija na Fakultetu strojarstva i brodogradnje s kolegom osniva izdavačko poduzeće Profil International. Dragovoljac je Domovinskog rata. Uz izdanja namijenjena gospodarstvu, 1994. uređuje Zbirku zadataka iz anorganske kemije (Petreski, Sever) kao i niz drugih udžbeničkih i didaktičkih izdanja. Producent je TV emisije „Svijet Businessa“, suradnik je i na više videoprojekata, dokumentarnih i igranih filmova. Iskustvo u poslovima vizualnih komunikacija i marketinga stekao je vodeći oglasne i branding kampanje za renomirane Hrvatske tvrtke i ustanove: Magma, Ina info, Bionatura, AZOO, MZOŠ i dr. Kao voditelj odjela digitalnog razvoja i multimedije Školske knjige aktivno sudjeluje u razvoju sustava digitalnih udžbenika, Školskog portala, digitalnih rječnika i drugih digitalnih i multimedijalnih projekata i sustava Školske knjige.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC