Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
6.7MB

e-Razglednica: od ideje do videa

Projekt e-Razglednica iz Trilja je osmišljen sa ciljem upoznavanja učenika s kulturnim znamenitostima, prirodnim ljepotama, sportskim aktivnostima i domaćim delicijama triljskog kraja, kao i primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija i alata pri samom snimanju i obradi snimljenog sadržaja. Nastao je u suradnji učiteljice informatike Nikoline Čović Gusić, učiteljice engleskog jezika Maje Sarić Budić i učenika 7 . i 8. razreda. Projekt je realiziran 2016. godine u tranju od dva mjeseca. Cilj projekta je razvijanje generičkih vještina (suradnja učenika, komunikacija i digitalna pismenost) pa su stoga sudjelovali učenici dvije škole, matične škole Trilj i PŠ Košute. Osim promicanja ljepota triljskog kraja cilj je također bio i poticanje učenja stranih jezika te pokazivanje koliko je truda i vremena potrebno za izradu projekta. Specifičnost ovog projekta je u tome što djeca sudjeluju u svim segmentima izrade: odabir lokacija i osmišljavanje kadrova, pojavljivanje na snimkama, korištenje profesionalne video i foto opreme, savladavanje programa za video montažu, pisanje pripadajućeg teksta, snimanje zvučnog zapisa napisanog teksta na hrvatskom i engleskom jeziku te postavljanje finalnog videa na mrežne stranice škole i različite internet servise. Projekt je izazvao velik interes kod učenika kao i njihovih roditelja te želju za suradnjom u budućim sličnim projektima. Ovim izlaganjem bit će prikazan tijek projekta, od ideje do gotovog videa, kao i sam video.

Nikolina Čović Gusić
OŠ Trilj, Hrvatska

Rođena 1983. godine u Sinju. 2009. godine diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, smjer Informatika i tehnika. Iste godine zaposlena u Osnovnoj školi Trilj kao učiteljica informatike. Tijekom dosadašnjeg rada primjenjuje suvremene metode poučavanja i korištenje različitih dostupnih digitalnih alata za rad s učenicima te učenje kroz igru. Provodi i sudjeluje u nekoliko projekata na razini škole. Mentor kolegama pripravnicima. Dugogodišnja urednica školske web stranice, administrator imenika, e-Dnevnika, e-Upisa. Završila niz tečajeva i on-line tečajeva. Predavačica je na nekoliko državnih i županijskih stručnih skupova.

Maja Sarić Budić
OŠ Trilj, Hrvatska

Rođena je 18. srpnja 1984. u Sinju. U srpnju 2007. godine diplomirala je na Sveučilištu u Zadru, te stekla zvanje profesorice engleskog jezika i književnosti i profesorice sociologije. Od rujna 2007. je zaposlena u Osnovnoj školi Trilj na mjestu učiteljice engleskog jezika, te radi s učenicima dobi 9-15 godina. Uživa u podučavanju engleskog jezika jer joj pruža beskrajne mogućnosti u korištenju različitih nastavnih metoda i materijala, kao i korištenja digitalnih alata. Četiri godine radi kao voditeljica područne škole Košute. Organizatorica je velikog broja događanja u školi. Provodi i sudjeluje u nekoliko projekata na razini škole (Debata, Europski dan jezika, ....). Sudjeluje u različitim europskim projektima; e-Twinning, ATS 2020. Završila niz tečajeva i on-line tečajeva. Redovito se usavršava u području engleskog jezika. Predavačica je na nekoliko državnih i županijskih stručnih skupova.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC