Skip to main content
CARNet Users Conference 2017

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
1.7MB

Interaktivnost i suradnja kroz Spiral

Interaktivnost i suradnja kroz Spiral

Nova tehnologija nas svakodnevno preplavljuje s ogromnom količinom informacija, inovacijama i aplikacijama koje nude rješenja za naše poslovne i privatne probleme. Obrazovni djelatnici, u želji za što boljom kvalitetom nastave sudjeluju u utrci i pokušavaju održati korak sa sve širom ponudom zanimljivih aplikacija. I sve to nama nastavnicima oduzima dodatno vrijeme pri planiranju nastave.

Spiral je jedan od onih alata koji jednom otkriven definitivno ulazi u svakodnevno planiranje vašeg sata i pri tome donosi korjenitu promjenu same organizacije nastave u skladu s postavkama Bloomove taksonomije i SAMR modela nastave Rubene Puentedure.

Alat vam omogućuje da elegantno postavljate pitanje, dijelite interaktivne video snimke i odgovore, dajete povratnu informaciju te njome poboljšavate kvalitetu odgovora. Učenici se organiziraju u grupe, te surađuju na daljinu pri kreiranju zajedničkih prezentacija i drugih rješenja.

Učenje putem ovog alata je zanimljivo svim uzrastima zbog jednostavnog i brzog korištenja, dok njegova uporaba u nastavi omogućuje učenicima veću aktivnost i kreativnost u procesu učenja. Njime se olakšava primjena različitih nastavnih metoda, kako metoda utvrđivanja gradiva, tako i metoda stjecanja i proširivanja znanja kroz timski rad i suradnju pomoću aplikacija Team Up i Discuss. S druge strane, nastavnik lako prati proces individualnog i grupnog učenja što mu omogućuje brzu prilagodbu potrebama učenika.

Želimo podijeliti s vama kako smo mi autori osobno isprobali i usvojili Spiral u našim sasvim različitim kontekstima nastave i predmeta, od osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, te naposljetku svučilišnih studija.

Irena Sinovčić Trumbić
iGlobe strani jezici, Split, Hrvatska

Profesor engleskog i španjolskog jezika, te direktor inovativne private škole stranih jezika iGlobe u Splitu, bazirane na 1:1 uporabi iPada u nastavi. Konstanto stručno usavaršavanje upodručju obrazovne tehnologiei od strane British Councila, University of California Irvine te Apple-a. Aktivni predavač na nacionalnim i internacionalnim konferencijama.

Ana Matijević
Filozofski fakultet u Zagrebu, Centar za strane jezike, Hrvatska

Profesor španjolskog i latinskog jezika, zaposlena u Centru za strane jezike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Od samih početaka uvođenja nove tehnologije u nastavu stranih jezika koristi se i istražuje nove alate za učenje jezika, kako u radu sa studentima, tako i s polaznicima tečajeva španjolskog jezika. U svakodnevnoj nastavi nastoji poboljšati kvalitetu učenja na daljinu putem sustava Omega. Kao članica hrvatskog tima osvaja treću nagradu na međunarodnom natjecanju u izradi aplikacije za učenje engleskog jezika Social Responsibility through English Language Learning Mobile Application Learnathon održanom u Budimpešti 2015. godine.

Hajdi Sorić
SRednja škola Jure Kaštelan, Omiš, Hrvatska

Profesor engleskog i francuskog jezika u srednjoj školi, s posebnim interesom za poboljšanje kvalitete nastave stranog jezika u srednjoškolskom sustavu uz pomoć tehnologije.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2016 Zakon Group LLC